Kiina ja Yhdysvallat saavuttavat positiivista ja konkreettista edistymistä

- Jun 04, 2018-

Kiina ja Yhdysvallat ovat vaihtaneet näkemyksiä maatalouden ja energian aloilla, saavuttaen myönteistä ja konkreettista edistystä sunnuntain julkilausuman mukaan.Kiinan varapääministeri Liu Hän keskusteli vierailevien Yhdysvaltojen kauppaministeri Wilbur Rossin kanssa lauantaina ja sunnuntaina Pekingissä.


Keskustelut jatkuivat Pekingissä jo kaksi kuukautta sitten käydyissä keskusteluissa ja Washingtonissa kaksi viikkoa sitten. Osapuolet antoivat yhteisen julkilausuman viime kuussa Washingtonissa, vetoamalla lujittamaan kahden maan välistä taloudellista ja kaupallista yhteistyötä.

Lue lisää: Trump tapaa presidentti Xi: n erityislähettilään Liu He


Sunnuntain julkilausuman mukaan neuvotteluissa saavutetut tulokset perustuivat molempien osapuolten ponnisteluihin ja lähtökohtiin kaupankäynnin vastaisesta taistelusta. Jos USA: n puolella tehdään kaupallisia seuraamuksia, mukaan lukien hintojen nousu, tulokset eivät tule voimaan.


Kiina kehotti Yhdysvaltojen puolta pitämään lupauksiaan kahdenvälisistä kauppaan liittyvistä asioista ja toimimaan yhteisen julkilausuman hengen mukaisesti Kiinan ulkoministeriön tiedottajan Hua Chunyingin mukaan keskiviikkona.


Lähteet: Xinhua, chinadaily.com.cn Klikkaa tästä ääneen ja tarinan käännös.