Suuret vaihtelut Yuanilta epätodennäköisiltä

- Jun 23, 2018-

Yuanin valuuttakurssi heikkeni viiden kuukauden alhaalla Yhdysvaltain dollariin nähden perjantaina, mutta analyytikot sanoivat, etteivät he odottaneet, että Kiinan viranomaiset käyttäisivät Kiinan valuutan heikkenemistä keinona saada se menestymään kaupan jännitteissä Yhdysvaltojen kanssa .


He sanoivat myös, että yuanin ei todennäköisesti olisi jyrkkiä vaihteluita maan taloudellisen kestävyyden perusteella.


Yuanin keskuspankkikorko, jonka ympärillä yuanin spot-valuuttakurssi laskee tai laskee 2 prosentilla jokaisena pörssipäivänä, heikkeni 98 peruspistettä 6,4804: ään dollariin nähden perjantaina, mikä on alhaisin tammikuun 12. päivän jälkeen Kiinasta Valuutanvaihtojärjestelmä.


"Yuanin viimeaikainen heikkous johtuu pääasiassa Yhdysvaltain dollarin elpymisestä", sanoi Australian ja Uuden-Seelannin pankkikonsernissa pääkaupunkiseudun pääekonomisti Raymond Yeung.


"Kiinan keskuspankki todennäköisesti ylläpitää nykyistä politiikkaa, jonka avulla juanin valuuttakurssi voi liikkua kohtuullisella tasolla", sanoi Yeung. "Kiina ei aio ja ei aio pyrkiä kilpailukyvyn heikkenemiseen".


Yhdysvaltain dollari vahvistui muita merkittäviä valuuttoja vastaan ja heikensi Yhdysvaltain viennin kilpailukykyä, mikä lisää sen kauppavajeita, hän lisäsi.


Valtionhallinnon kansainvälisen maksuliikenteen osaston entinen johtaja Guan Tao ehdotti, että valuuttamääräiset sijoittajat eivät liikaa reagoivan kauppakiistasta eikä kääntyisi laskevan yuania vastaan. "Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä mahdollisuus on ohut, että syvä huojennus tulee olemaan", Guan sanoi.


Valtionhallinnon valtiovarainministeriön tiedottaja totesi tiistaina julkilausumassaan, että Kiinan talous on ylläpitänyt vakaata ja vakaata kasvuvauhtia toukokuusta lähtien, mikä vakauttaa markkinoiden odotuksia ja mukautuu paremmin ulkoisen ympäristön muutoksiin. "Se (vakaa talous) on antanut perustavanlaatuisen takuun valuuttamarkkinoiden sujuvalle toiminnalle", tiedottaja sanoi.


Keskuspankin äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan kiinalaisten yrittäjien luottamus tuleviin liiketoiminta-alueisiin vahvistui toisella neljänneksellä, ja indeksi, joka nousi 75,8: een 74,2: sta ensimmäisten kolmen kuukauden aikana, joustavan talouskasvun ja korkea- laadun kehittämiseen.


Dollarin vahvistaminen on aiheuttanut markkinoiden volatiliteettia tänä vuonna varsinkin kehittyvillä talouksilla, ja sijoittajat ilmaisivat huolensa siitä, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hallinto uhkasi 10 prosentin tariffia 200 biljoonaan dollariin kiinalaisiin tuotteisiin.


Kiinan Renminin yliopiston finanssikoulun varajohtaja Zhao Xijun sanoi, että kapinallinen Yhdysvaltojen kauppapolitiikka ja Yhdysvaltain keskuspankin rahapolitiikan normalisointi ovat johtaneet äskettäin rajuihin vaihteluihin ja epävarmuustekijöihin globaaleilla rahoitusmarkkinoilla sekä Kiinan valuuttamarkkinoilla markkinoida.


Fedin kurssikehityksen jälkeen Yhdysvaltain dollari vahvistui viime viikolla korkeimmalle tasolleen yli vuoden päähän muita merkittäviä valuuttoja vastaan.


"Kiina on aloittanut ennaltaehkäisevät toimenpiteet Kiinan ja Yhdysvaltojen välisten nousevien kauppa- ja investointijännitteiden kielteisten vaikutusten hillitsemiseksi", totesi ING Bankin taloustieteilijä Iris Pang.


Hän sanoi, että hän uskoi, että maan finanssimarkkinoiden avaaminen houkuttelee lähitulevaisuudessa enemmän pääomavirtoja, joilla kompensoidaan juanin heikkenemisen odotukset, mikä voi auttaa pitämään valuuttavarantoa vakaana.